Uživala sem, ideje so kar vrele…

Maj 12, 2021

Izzivi sodobnega časa so takšni, da terjajo odgovore na okoljska vprašanja; kam z odpadki, kako odslužene kose pohištva in predmete za dom koristno uporabiti, jih nadgraditi, da bodo ponovno krasili prostore in služili namenu?

V Zavodu KNOF v Krškem se je zbrala ekipa entuziastov, ki pod taktirko direktorice Mojce Žganec Metelko, vodje projektov Polone Hrovat Mavsar ter oblikovalke Špele Osojnik, rešujejo predmete in pohištvene kose, jih obnovijo, posodobijo s pomočjo njihovih mojstrov ter v njihovem »salonu s karakterjem« v Krškem ponudijo kupcu. Pri njih tudi najzahtevnejši kupci lahko najdejo kaj zanimivega; kos starega pohištva s častitljivo letnico izdelave, prestižen dizajnerski kos ali čisto vsakdanji, uporabni kos pohištva za opremo prvega stanovanja.

Ozaveščeni potrošniki se vedno bolj obračajo za takimi kosi pohištva ter predmeti za opremo interiera, v svoj dom ali delovni prostor želijo vključiti vsaj kak poseben kos takega pohištva ter s tem prostor navdahniti z osebno noto, izkazati spoštovanje do vsega kar nas je oblikovalo in gradilo.
Posebnost salona pohištva s karatkerjem KNOF je v tem, da znajo prisluhniti obiskovalcu in kupcu; željeni kos obnovijo in nadgradijo po kupčevih željah. Pri njih odsluženi predmeti ne končajo v smeteh, predelajo jih v uporabne predmete za vsakdanjo rabo, nastajajo čudovite kolekcije sedalnih blazin, dekorativnih blazin z naravnimi polnili, tekstilni ovitki za zvezke in knjige, s pomočjo sodobnih tehnologij pa nastajajo novi, uporabni kosi… Velik razstavni prostor z domisleno opremljenimi »coworking« delovnimi kotički pa združuje tudi mlade podjetnike.
Ob obisku pri njih sem bila prijetno presenečena ter navdušena nad vnemo celotne ekipe in verjamem v njihov uspeh. Uživala sem, ideje so kar vrele in kmalu bo kaj tudi na ogled.

Z veseljem bom pridala svoj košček v mozaiku KNOF zgodbe o uspehu, ki predstavlja uspeh za širšo družbeno skupnost.

 

Branka Urbanija – oblikovalka

Kdo bo rešil svet?

Kdo bo rešil svet?

Zakaj želimo novo? Kakšna je zgodba naših oblačil? Ali imajo rabljena oblačila slabšo energijo kot nova, narejena v "sweatshopih"? Ali so trendi...

Kaj bo “in” to jesen in zimo

Kaj bo “in” to jesen in zimo

Poletje se poslavlja in leto se počasi nagiba h koncu. Kmalu bomo toplino sončnih žarkov nadomestili z udobjem dnevnih sob. Naše življenje se...