Akcija!

STOPALKE IZ UPCIKLIRANIH MATERIALOV

9,52

Stopalke »footprint« so narejene iz ostankov prej, ki bi šli sicer v razrez. Poliamid je zelo vzdržljiv in funkcionalen material, ki dobro odvaja vlago od telesa in s tem omogoča, da stopala ostanejo suha tudi med športno aktivnostjo.

Stopalke imajo dober oprijem zaradi visoke elastičnosti, kar zagotavlja dolgotrajno udobje in podporo stopalu. Stopalke so prijazne tudi do najbolj občutljive kože, saj vsi uporabljeni materiali od preje do barvil ustrezajo standardu OekoTex standard 100 Class 1.

Ta standard zagotavlja, da je izdelek primeren tudi za stik z občutljivo kožo dojenčkov. Preja za »footprint« nogavičko je barvana s postopkom DyeCare™ 1.0, pri katerem prihranimo več kot 30 % vode, 20 % električne energije, z manjšo porabo plina pa neposredno zmanjšamo izpuste CO₂ za več kot 25 % glede na standardni postopek.

Ponosni smo, da so preja in stopalke izdelane lokalno na Dolenjskem in v Beli krajini ob sodelovanju štirih trajnostno ozaveščenih partnerjev – Beti d.o.o., Momara d.o.o., oblikovalka Katja Keserić, in Circular lab-KNOF.

Sestava: 95% poliamid, 5% elastan.