Splošni pogoji poslovanja

Nakup v spletni trgovini collection.knof.si je popolnoma enostaven, celoten postopek je končan z nekaj kliki, izdelek pa vas v nekaj dneh že čaka pri vas doma.

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine collection.knof.si so v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB1), s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

Podjetje KNOF Zavod za kreativni razvoj Posavja – socialno podjetje (v nadaljevanju: ponudnik), posluje v obliki spletne trgovine. Knof je organizacija katere glavno vodilo je trajnost, kar se odraža tudi v spletni trgovini collection.knof.si. Njena ponudba je izključno iz ponovne uporabe. Spletni trgovina collection.knof.si ima v ponudbi »jagodni izbor« edinstvenih kosov rabljenega ali kreativno nadgrajenega pohištva, svetil, uporabnih in dekorativnih predmetov za dom ter drugih unikatnih predmetov s karakterjem.

Podatki o podjetju

ID za DDV: SI99387735 (smo davčni zavezanec)
matična številka: 3435903000,
poslovni račun odprt pri Delavska hranilnica d.d.: SI56 6100 0000 4321 309

Dostopnost informacij

Prodajalec se zavezuje, da kupcu kadarkoli zagotovi naslednje informacije:

  • identiteta podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)
  • kontaktni podatki, ki uporabniku omogočajo komunikacijo s ponudnikom,
  • bistvene značilnosti blaga,
  • pogoji, stroški in možni načini dostave blaga,
  • jasno in nedvoumno določene cene
  • možni načini plačila,
  • časovna veljavnost ponudbe ter pogoji in roki za odstop od pogodbe
  • postopek pritožbe.

Splošni pogoji so veljavni na vseh straneh spletne trgovine in pričnejo veljati takoj, ko vstopite vanjo. Pridržujemo si pravico do kakršnihkoli sprememb, delnih ali v celoti, kateregakoli dela splošnih pogojev brez posebne najave. Spremembe veljajo od trenutka objave. Ne zavezujemo se za pravilnost in popolnost podatkov na straneh elektronske trgovine, niti se ne zavezujemo za pravilnost in popolnost tekstovnega, slikovnega gradiva. Fotografija in dejanski izgled artikla se lahko razlikujeta. S potrditvijo naročila se vsak kupec strinja s pogoji poslovanja in uporabe.

Dobavni roki

Rok dobave za izdelke na zalogi je običajno 3-7 dni. Zaradi zmanjšanja izpustov CO2 KNOF odpremlja pošiljke dvakrat tedensko in sicer ob torkih in četrtkih. V kolikor bo rok dostave izjemoma daljši, vas bomo o tem obvestili v 48 urah. Za izdelke, ki niso na zalogi, je rok dobave daljši in traja od 10 dni do 20 dni ali izjemoma celo več. Predlagamo, da nas pri naročilu izdelka, če ni na zalogi kontaktirate na prodaja@knof.si in z veseljem vam bomo sporočili, kdaj bodo želeni izdelki dobavljivi.

Postopek nakupa

S klikom na gumb (Dodaj v košarico) artikle naberete v košarico. Tu izveste skupni znesek nakupa in strošek dostave. Ko ste z nabiranjem artiklov končali, vnesete podatke naročila, vaše osebne podatke in ste tako že v fazi oddaje naročila. Ob nakupu se morate strinjati s splošnimi pogoji uporabe. Prosimo, bodite natančni pri vpisovanju podatkov. Še enkrat preverite pravilnost vaših oddanih podatkov, artiklov, ki jih boste naročili ter zaključite nakup s klikom na Naroči. Na vaš e-mail boste prejeli obvestilo o vašem nakupu, ki je obenem tudi potrdilo, da smo vaše naročilo prejeli. Ko bo vaše naročilo izvedeno in odposlano vas bomo po elektronski pošti obvestili. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in prodajalcem je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.

Dostava in osebni prevzem

Naročilo nakupa se sklepa v slovenskem jeziku in je zavezujoče za kupca in prodajalca. Naročanje poteka prek spleta 24 ur na dan, vse dni v letu. Odprema blaga se izvaja ob torkih in četrtkih. Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. V njem so navedeni izdelki in količine, ki jih je kupec izbral. Sprejeta naročila se obravnavajo kot nepreklicna in bodo izpeljana. V primeru, da želite odstopiti od naročila, nas prosim obvestite v roku 1 ure po oddaji naročila po elektronski pošti prodaja@knof.si ali telefonu, v nasprotnem primeru ob zavrnitvi naročila krijete vse nastale stroške pošiljanja in administracije. Pridružujemo si pravico do odstopa od izvedbe naročila, v primerih, da naročenih izdelkov ni na zalogi in je pri vnosu zalog prišlo do tehnične ali druge napake. Do delnega ali popolnega odstopa od naročila lahko pride tudi v primeru, da je prišlo do očitne napake v ceniku ali pa naročilnica ni bila izpolnjena v skladu s splošnimi pogoji. V kolikor bi kupec že plačal po predračunu, mu v tem primeru vso kupnino vključno s stroški dostave nakažemo naslednji delovni dan.

Osebni prevzem se izvede v poslovalnici na naslovu: Cesta krških žrtev 132a, 8270 Krško po predhodnem dogovoru in plačilu kupnine na transakcijski račun ali preko PayPal-a.

Po predhodno oddanem spletnem naročilu, kjer ste za način dostave/prevzema označili osebni prevzem, bomo za vaša naročila blago pripravili v dogovorjenem dobavnem roku. Takoj, ko so izdelki pripravljeni, vas bomo o tem obvestili z elektronsko pošto ali klicem na telefonsko številko, če bo taka želja izražena s strani kupca pod »komentar« ob oddaji naročila.

Spletna trgovina collection.knof.si račune pošilja izključno v elektronski obliki v PDF formatu.

Veljavnost ponudbe in cene

Cene vsebujejo DDV, saj smo davčni zavezanec. Cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Vse cene v spletni trgovini so informativne. Slike so lahko samo simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja (barva…)
Dopuščamo napake pri vnosu podatkov. Pridržujemo si pravico do dnevnih sprememb cen.

Prijava

V spletno trgovino collection.knof.si se ni potrebno prijavljati. Če želite opraviti nakup, morate samo vnesti točne podatke ob oddaji naročila.

Načini plačila

Kupci lahko naročilo plačajo na sledeče načine:
• po predračunu na naš TRR odprt pri Delavska hranilnica d.d. SI56 6100 0000 4321 309
• preko PayPal-a

Možno je le plačilo v enkratnem znesku. Prosimo vas, da nas obvestite, če od nas niste prejeli nobenega obvestila in so od nakupa pretekli več kot trije delovni dnevi.

Po izbiri opcije »plačilo po predračunu« in oddaji naročila boste po elektronski pošti prejeli predračun. Rok za plačilo je 8 dni. Naročilo bomo izvršili po prejemu plačila na naš TRR. Za hitrejšo obdelavo nas lahko po izvršenem plačilu o tem obvestite na naš elektronski naslov prodaja@knof.si. Če plačila v 8 dneh ne prejmemo storniramo vaše naročilo.

Cene

Vse cene so izražene v EUR (evrih). Cene veljajo v trenutku potrditve naročila (zaključitve nakupa). Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. Cene veljajo samo za nakup preko spletne trgovine collection.knof.si. V primeru, da se cena artikla v času obdelave naročila spremeni, bo prodajalec kupca o tem obvestil. Prodajalec bo po svojih najboljših močeh skušal v vsakem primeru kupcu zagotoviti nižjo ceno oz. ponuditi ustrezno rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo. Vse cene izdelkov v spletni trgovini collection.knof.si so končne cene.

Dostava

Dostava bo izvršena preko Pošte Slovenije oziroma z dostavno službo KNOF. Znesek dostave za oblačila in manjše predmete je 4,27€. Za pohištvo je strošek dostave na dom 20,74€. Drugih skritih stroškov ni.

Pogoji ter stroški pakiranja in dostave veljajo samo znotraj Republike Slovenije.

Prodajalec ni odgovoren za zamude s strani ponudnika poštnih storitev ali za poškodovanje embalaže. Kupec naj prejeto blago pregleda takoj in ob morebitnih poškodbah takoj kontaktira ponudnika poštnih storitev, kjer skupaj z naročnikom sestavijo zapisnik o poškodbi pošiljke.

Pakiranje izdelkov

Spletna trgovina collection.knof.si se zavezuje, da bo strankam vsa naročila pošiljala brez plastičnega polnila, zaprta z naravnim papirnim lepilnim trakom.

Kode za popust

Koda je časovno omejena in jo je potrebno izkoristiti v omejen roku, sicer ni veljavna. Za en nakup je možno uveljaviti le eno kodo za popust. Ob vpisu kode za popust se ta avtomatsko odšteje od cene naročila.

Varnost podatkov – 100 % varen nakup

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil ter plačil. Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika.

Posebno opozorilo

Okrasni predmeti, kot so npr. dekor, svetila,… so okrasek oz. razstavni eksponat. Izdelke mora montirati pooblaščena oseba. Za morebitne poškodbe na izdelkih oz. napake pri montaži ne odgovarjamo. Ne odgovarjamo za morebitne poškodbe oseb, ki so posledica nepravilnega, nestrokovnega ravnanja z rabljenimi predmeti.

Vračilo blaga in reklamacije

V skladu z določili 43.č. člena Zakona o varstvu potrošnika (ZvPot) ima potrošnik pravico, da v štirinajstih (14) dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od naročila/pogodbe in sicer na kontaktni elektronski naslov prodaja@knof.si, ne da bi moral navesti razlog za svojo odločitev.

Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je oddano v roku 14 dni pisno ali po elektronski pošti. Povratna pošiljka vrnjenega blaga na sedež podjetja mora biti oddana kot PRIPOROČENA pošiljka v roku 30 dni. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga (poštnina) oziroma strošek prevoza v primeru večjih izdelkov (poštnina). Izdelki morajo biti nepoškodovani in v originalni embalaži z vso priloženo dokumentacijo. Ponudnik ni dolžan sprejeti pošiljk z odkupnino ali pošiljk, ki ne ustrezajo ponudnikovim splošnim pogojem poslovanja. V primeru upravičene reklamacije ima kupec možnost izdelek zamenjati za enakega ali podobnega, ali se odločiti, da mu kupnino izplačamo in jo nakažemo na njegov bančni račun.

Po prejemu nepoškodovanega blaga v nespremenjeni količini in v originalni embalaži, vam skladno z zakonom (takoj ko je mogoče, najkasneje pa v 15 dneh po prejemu blaga) vrnemo opravljena plačila. Ob vračilu blaga nam prosim posredujte tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun kamor želite, da se vrne plačilo.

Naslov za vračilo blaga je: Knof so.p, Cesta krških žrtev 132a, 8270 Krško.

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Dostop do podatkov imajo le pooblaščene osebe našega podjetja. Ponudnik spletnega mesta pridržuje pravico do razkritja podatkov, kadar razkritje zahteva zakon ali kadar je potrebno zavarovati zakonite pravice drugih oseb.

Piškotki

Piškotki so besedilne datoteke, ki jih na vaš računalnik naloži spletni strežnik. Piškotki ne vsebujejo nobenih podatkov s katerimi bi lahko ugotovili vašo identiteto. S pomočjo piškotkov strežnik ve, da ste se vrnili na spletno stran, kar lahko izkoristimo za prilagoditev spletnega mesta uporabniku.
Večina brskalnikov piškotke samodejno sprejema. Če jih ne želite sprejemati ali pa želite, da ste obveščeni preden se piškotek naloži na vaš računalnik lahko to določite v nastavitvah brskalnika.

Reševanje sporov

Sporazum o sprejemu teh splošnih pogojev je sklenjen v Krškem, Republika Slovenija. Za spore, ki izhajajo iz uporabe storitev spletnega mesta, se uporablja izključno pravo Republike Slovenije. Vse stranke pogodbe, ne glede na njihovo dejansko geografsko lokacijo, nacionalno pripadnost ali povezanost, se strinjajo, da so v okviru te storitve vezane izključno na pravo Republike Slovenije. Za spore v zvezi s tem sporazumom ne veljajo določbe Konvencije ZN o pogodbah za mednarodno prodajo blaga. Za vse spore in pravne postopke v zvezi s tem sporazumom, uporabo storitve ter delovanjem storitve, je izključno pristojno sodišče v Ljubljani.

Želimo vam prijetno nakupovanje v spletni trgovini collection.knof.si.

Datum: 21.03.2021