Špela Osojnik

 grafična oblikovalka

vodja Salona pohištva s karakterjem 

 Špela je grafični dizajner, ilustrator, fotograf in stilist.  Ukvarjala se je tudi s prodajo vintage oblačil. V okviru osebnega projekta si je obnovila in opremila svojo prikolico. Tako je pridobila zanimanje in ljubezen za nadgradnjo in obnovo pohištva.

“Zame je zelo pomembno, da imajo ljudje pravico izbire. Razumem tudi ljudi, ki kupujejo novo, da jim daje to občutek nečesa novega, občutek sreče in jim dvigne raven zadovoljstva. Želim pa si večje odgovornosti podjetij, ki bi lahko ponudile tudi dražje stvari s kvalitetnejšimi materiali. Mislim, da bi s tem vplivali tudi na mentaliteto kupcev. 

Salon vidim kot vmesnik, da kvalitetnim stvarem, ki se jih je nekdo naveličal podaljšamo življenjsko dobo.

Delo mi je zelo pomembno. Idealno bi bilo, da vsak posameznik opravlja svoje delo z veseljem. Tako bi zagotovili tudi velik napredek v družbi in medsebojnem razumevanju nasploh.

Verjamem v ustvarjanje samega sebe. Vsak svoj talent je potrebno izkoristiti in udejaniti.”

“Moj izziv je zaščita kulturne dediščine z uporabo čim manj novih materialov.”

Moja zgodba

Rada ilustriram in pišem, pred zaposlitvijo sem pričela s pisanjem knjige za otroke. Sodelujem v literarnem društvu KUD Liber. Sodelujem na različnih natečajih, pišem tudi poezijo, kjer lahko v manj besedah povem bistvo. Sem članica likovnega društva OKO iz Krškega in Brežic. Veliko se ukvarjam z grafiko- linorez, lesorez, jedkanice. Tudi v prostem času iščem pohištvo, raziskujem trg, preučujem delo dizajnerjev. 

Na KNOF sem prišla preko programa usposabljanja na delovnem mestu. Podjetje poznam že vrsto let, večkrat sem donirala in nakupovala oblačila v Stari šoli v Brežicah in tudi v Krškem. Stare šole so me zelo pritegnile in želela sem si delati v njih. Opogumila sem se in po priporočilu svoje prijateljice poslala svoj življenjepis. Na razgovoru pa smo ugotovili, da imamo veliko skupnih interesov. Poleg tega, da sem grafični dizajner, sem tudi ilustrator, fotograf, stilist. Včasih sem se ukvarjala tudi s prodajo vintage oblačil. Rada ustvarjam, sama sem si obnovila in opremila svojo prikolico. Tako sem dobila zanimanje in ljubezen za nadgradnjo in obnovo pohištva.

Opravljam delovno mesto vodje Salona. Razen kreativnega imamo tudi veliko administrativnega dela. Zelo me veseli delo s strankami, vesela sem vseh pohval in njihovega navdušenja nad našim delom. Izvem veliko veselih in žalostnih zgodb strank, ki jim je žal, da so določeno pohištvo že zavrgli, saj niso vedeli, da jim lahko pomagamo. Najljubši del mojega dela pa je vsekakor kreativa, oblikovanje pohištva, določanje barv, trendov. 

Tudi sama rada poprimem za fizično delo, da kaj pobrusim, pobarvam. Vedno se trudim, da zadovoljimo obe sferi naših kupcev – tiste, ki želijo dizajneske stvari, ki spadajo v višji cenovni razred in prav tako tiste, ki po ugodnih cenah kupujejo obnovljeno donirano pohištvo. Tako skupaj skrbimo, da se krog krožnega gospodarstva ne prekine. Najlepši del službe pa je vsekakor moj kolektiv. Na njih se lahko vedno zanesem, da skupaj poiščemo rešitve za probleme, ki se pojavijo.