Nočna omarica ni samo kos pohištva

Jan 12, 2022

V spalnicah se sproščamo in si dnevno polnimo našo energijo. Poleg kvalitete postelje predstavlja tudi izbira nočne omarice pomemben del. Pri sami izbiri nočne omarice lahko hitro naredimo napako, zato je prav, da pred izbiro dobro razmislimo. Predstavljamo vam pet napak, s katerimi se najpogosteje srečujemo.  

Bodite pozorni na razmerja 

Bodite pozorni, da se nočna omarica stilsko ujema z vašo posteljo. Nočna omarica narejena iz mahagonija ne izgleda dobro ob železni postelji, zasijala pa bo ob oblazinjeni postelji. Lahko ima različne oblike in funkcije, njeni nameni pa so od spalnice do spalnice različni. Nekaterim predstavlja le površino za svetilko, knjigo, za druge je pomemben prostor za shranjevanje. Ustrezne nočne omarice v prostor vnesejo ravnovesje in mu lahko vnesejo občutek luksuznega hotela. 

 
Night stand 1

 

Pravilna velikost  

Standardna omarica meri v višino približno 60 do 70 centimetrov. Lastna izdelava vam omogoča svobodo pri določanju višine, ki najbolj ustreza vam in vašemu prostoru. Najprej izmerite višino žimnice, le nekaj centimetrov več vam zagotavlja, da boste enostavno dosegli knjigo, svetilko ali kozarec vode. 

 

Izbira skladnih materialov  

Če je vaša spalnica svetla, z nežno posteljnino, bo omarica v črnem ali mahagoni videzu videti nenavadno in moteče. Da dobite klasičen videz spalnice, dodajte nočne omarice iz masivnega lesa. Steklene površine so tiste, ki bodo vaš prostor optično povečale. Izbira barv in okrasnih dodatkov, pa lahko spalnici doda eleganco.  

 

Night stand2

Ne pozabite na funkcionalnost 

Nočne omarice morajo biti lepe in praktične. Odlagalni prostor je bistvenega pomena, polica vam zagotovi dodaten prostor, predali pa so bonus, ko gre za skrivanje nereda. V nočni omarici po navadi shranjujemo očala, knjige, telefon, nakit, zdravila… Če vam na omarici zmanjkuje prostora, razmislite o uporabi stenske luči. 

Sledite nasvetom dizajnerjev  

Da bi se izognili prepolni nočni omarici, je dobro upoštevati pravilo treh. To je trik, ki ga pogosto uporabljajo dizajnerji. Skupine treh na splošno najbolje delujejo: svetilka + radio + vaza.  

Nočna omarica naj se popolnoma prilega prostoru, naj bo velikodušna, če nam le to prostor omogoča. Ne pozabite na cvetje… 

Od kolaža idej do barvne palete

Od kolaža idej do barvne palete

7 nasvetov notranjih oblikovalcev, kako prenoviti spalnico     Pri prenovi stanovanja vsak prostor potrebuje premislek in izbiro stila....

Enostavna prenova predalnikov

Enostavna prenova predalnikov

Končno ste zbrali pogum, da sami v vaš dom vnesete nekaj sprememb. Se morda poigravate z idejo, da bi prebarvali kakšen kos pohištva? In ker...