“No – demo” prenova

Jul 14, 2021

Notranji oblikovalci o tem, kako preoblikovati svoj prostor brez rušenja.

Pred pričetkom obnove živite nekaj časa v prostoru, da ga spoznate, začutite, šele nato se vam bodo porodile dobre ideje za izboljšave. Ena najpomembnejših stvari, da si naredite prostor res vaš je, da ugotovite kaj deluje za vas in začnete od tam. Uredite si svoj prostor tako, da se boste počutili dobro, ko se vračate iz vsakodnevnega kaosa. Nikakor ne pozabite, da delate zase, sanjajte in pustite domišljiji prosto pot.

Za tiste, ki živite v najemniških stanovanjih, ali ste v situaciji, ko si ne morete privoščiti večjih prenov, včasih samo nova barva sten, tkanin ali drugačna postavitev pohištva, ustvari nov videz in občutek.

V nadaljevanju vam predstavljamo “no-demo” ideje (ideje za prenovo brez rušenja), s katerimi lahko v vašem domu zapiha svež veter.

 

Mehki detajli (Soft screening)

Z zavesami lahko prostoru date nov pomen. S pregradnimi zavesami lahko ne le polepšamo okna, izhode na teraso, z njimi lahko tudi delimo prostore in si tako ustvarimo manjše kotičke brez dodatnih sten. Pustite domišljiji prosto pot in ustvarjajte z zavesami tudi v spalnih prostorih –  nad svojo posteljo.

 

Premišljena osvetlitev (Mood lightning)

Ena lažjih možnosti za očitno spremembo je tudi menjava luči. Dobra osvetlitev prostora lahko prekrije marsikatero napako na stropu ali stenah, hkrati pa definira prostor po vaših željah. Izbirajte med zanimivimi stropnimi, namiznimi ali stenskimi lučkami.

 

Relaksacija z blazinami (Chill Cushions)

Če si obkrožen z velikimi zanimivimi blazinami za sedenje, je to veliko bolj smiselno kot stiskanje kavča, mize in naslonjačev v prostor. Marsikomu je takšen stil bolj domač in sproščujoč.

 

Tapete (Mobile wallpaper)

Obstajajo stenske tapete različnih vzorcev in barv, ki se ne lepijo na stene. Tako jih lahko kadarkoli odstranimo ali zamenjamo.

 

Nivojske police (Leveld shelving)

Prostor naj bi bil postavljen horizontalno, z raznimi policami pa mu dodajamo občutek višine. Z odlagalnimi poličkami, stojali za knjige ali rože, lahko prostor zelo popestrimo.

 

Osnovne barve  (Prime paint)

Najpogostejši način prenove je monotono pleskanje sten. Poizkusite raje dvobarvno. S temnejšim odtenkom začnite pri dnu, s svetlejšim tonom pa zaključite pri vrhu.

 

Igra z ogledali (Mirror play)

V mestnih stanovanjih mnogokrat naletimo na težavo, da nam dnevna svetloba prihaja samo iz ene strani. A tudi za to obstaja rešitev. Ko postavljate v prostor ogledala, vedno vnaprej pomislite na to, kaj se bo odražalo na njihovi površini. 

 

Mirror 550

Razdelite prostor (Area definition)

Prostor si popestrite z raznimi preprogami, z njimi lahko vizualno ločite dele prostora. Izbirate lahko med različnimi barvami in stili.

 

Prostor za počitek (Revived repose)

Ustvarite si svoj mini kotiček za počivalnik, manjšo posteljo. Postavite ga čim bližje oknu, kjer boste lahko uživali ob sončnih vzhodih, zahodih, hkrati pa boste imeli dovolj dnevne svetlobe za branje.

 

Domišljave malenkosti (Vanity details)

“The devil is in the details” Detajli so tiste malenkosti, ki dajo prostoru piko na i. V kopalnici uporabite ročno izdelana mila, zanimiva stojala za brisače, unikatne kopalniške stolčke, …

 

Tkanine in vzorci (Textiles and textures)

Z raznimi tekstilnimi dodatki lahko prostor poživimo in ga tako dvignemo na novo raven. Bodite drzni pri izbiri barv in vzorcev za posteljnino, odeje, brisače.

 

Izrazna umetnost (Expressive art)

Z modernimi slikami spremenite prostor in mu vdihnite novo pozitivno energijo. Če se v vas skriva kanček umetnika, lahko ustvarjate tudi sami. Uporabite platno, karton, iz lesa naredite zanimive okvirje ter pustite svoji domišljiji prosto pot.

 

Poživite zunanjost (Outdoor action)

Pri prenovi nikar ne pozabite tudi na zunanje prostore. Zanimivi stoli, mizice in tudi lončki za rože naredijo veliko spremembo.

 

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Od kolaža idej do barvne palete

Od kolaža idej do barvne palete

7 nasvetov notranjih oblikovalcev, kako prenoviti spalnico     Pri prenovi stanovanja vsak prostor potrebuje premislek in izbiro stila....