Naj bo “wow” prva beseda gosta, ko stopi v vaše stanovanje

Sep 23, 2021

Prvi prostor, v katerega vstopajo vaši gosti, si zasluži prav posebno pozornost. Stilska dekoracija mize in predprostora ima ključen pomen, da bo vaš hodnik ali predsoba dosegel tisti želeni »wow« učinek. 

V pomoč vam ponujamo sedem nasvetov strokovnjakov, da mizica ne bo le prostor na katerega odložite ključe hiše ali avtomobila. Izrazite sebe, pokažite svoj stil in očarajte svoje goste.  

 

Stenske tapete 

Prostor popestrite z zanimivimi stenskimi tapetami. A nikar čez celo steno, polepite le predel okoli mize. Tapeto lahko po želji tudi uokvirite. S tem boste razbili enoličnost prostora. 

 

Uporabite starine 

Lepo izdelane starinske mize so s svojimi detajli prečudovite. Uporabite še namizne svetilke v stilu in ne pozabite na mogočne vaze s cvetjem. Na stenah prostora pa razstavite slike. Prostor bo deloval mogočno in elegantno.  

 

Naj mali prostor postane velik 

Tudi z dekoracijo malega prostora lahko poskrbite za to, da bo dajal občutek večjega. Izogibajte se kopičenju stvari na mizo. Uporabite lično škatlico za shranjevanje. Miza naj bo ozka, prav tako njeno podnožje. Na steni uporabite veliko ogledalo, saj odsev svetlobe prostor optično poveča. 

 

Razstavite svoje stvari 

V resnici na mizi potrebujemo prostor samo za ključe in pošto. Naredite si svojo razstavo. Pokažite svojo najljubšo vazo, svečnike raznih oblik , zanimive stekleničke..  

 

 »Manj je več« 

Če je vaša miza nekaj posebnega, drugačnega, nikar ne pretiravajte z ostalo dekoracijo. Prav hitro se lahko zgodi, da je vsega preveč. Dodajte v prostor le kakšno zanimivo ogledalo, popestrite ga z rožami, da miza ostane na prvem mestu. 

 

 

Držite se enega stila 

Če vaša mizica že ima svoj določen stil (retro, vintage, skandinavski, podeželski, industrijski…), naj bo celoten prostor opremljen enotno. 

Uporabite barve 

Preprosti mizi z barvami vlijte novo podobo. Prepustite se navdihu! Končnemu izdelku pa prilagodite še detajle. 

 

Prednosti pohištva iz ponovne uporabe

Prednosti pohištva iz ponovne uporabe

Ni nam treba zavreči našega dragocenega pohištva, ki nosi spomine družine ali celo več generacij. Naše pohištvo je priča našemu vsakdanjemu...

Od kolaža idej do barvne palete

Od kolaža idej do barvne palete

7 nasvetov notranjih oblikovalcev, kako prenoviti spalnico     Pri prenovi stanovanja vsak prostor potrebuje premislek in izbiro stila....

Enostavna prenova predalnikov

Enostavna prenova predalnikov

Končno ste zbrali pogum, da sami v vaš dom vnesete nekaj sprememb. Se morda poigravate z idejo, da bi prebarvali kakšen kos pohištva? In ker...

Nočna omarica ni samo kos pohištva

Nočna omarica ni samo kos pohištva

V spalnicah se sproščamo in si dnevno polnimo našo energijo. Poleg kvalitete postelje predstavlja tudi izbira nočne omarice pomemben del. Pri sami...