Naj bo “wow” prva beseda gosta, ko stopi v vaše stanovanje

by | Sep 23, 2021

Prvi prostor, v katerega vstopajo vaši gosti, si zasluži prav posebno pozornost. Stilska dekoracija mize in predprostora ima ključen pomen, da bo vaš hodnik ali predsoba dosegel tisti želeni »wow« učinek. 

V pomoč vam ponujamo sedem nasvetov strokovnjakov, da mizica ne bo le prostor na katerega odložite ključe hiše ali avtomobila. Izrazite sebe, pokažite svoj stil in očarajte svoje goste.  

 

Stenske tapete 

Prostor popestrite z zanimivimi stenskimi tapetami. A nikar čez celo steno, polepite le predel okoli mize. Tapeto lahko po želji tudi uokvirite. S tem boste razbili enoličnost prostora. 

 

Uporabite starine 

Lepo izdelane starinske mize so s svojimi detajli prečudovite. Uporabite še namizne svetilke v stilu in ne pozabite na mogočne vaze s cvetjem. Na stenah prostora pa razstavite slike. Prostor bo deloval mogočno in elegantno.  

 

Naj mali prostor postane velik 

Tudi z dekoracijo malega prostora lahko poskrbite za to, da bo dajal občutek večjega. Izogibajte se kopičenju stvari na mizo. Uporabite lično škatlico za shranjevanje. Miza naj bo ozka, prav tako njeno podnožje. Na steni uporabite veliko ogledalo, saj odsev svetlobe prostor optično poveča. 

 

Razstavite svoje stvari 

V resnici na mizi potrebujemo prostor samo za ključe in pošto. Naredite si svojo razstavo. Pokažite svojo najljubšo vazo, svečnike raznih oblik , zanimive stekleničke..  

 

 »Manj je več« 

Če je vaša miza nekaj posebnega, drugačnega, nikar ne pretiravajte z ostalo dekoracijo. Prav hitro se lahko zgodi, da je vsega preveč. Dodajte v prostor le kakšno zanimivo ogledalo, popestrite ga z rožami, da miza ostane na prvem mestu. 

 

 

Držite se enega stila 

Če vaša mizica že ima svoj določen stil (retro, vintage, skandinavski, podeželski, industrijski…), naj bo celoten prostor opremljen enotno. 

Uporabite barve 

Preprosti mizi z barvami vlijte novo podobo. Prepustite se navdihu! Končnemu izdelku pa prilagodite še detajle. 

 

Kdo bo rešil svet?

Kdo bo rešil svet?

Zakaj želimo novo? Kakšna je zgodba naših oblačil? Ali imajo rabljena oblačila slabšo energijo kot nova, narejena v "sweatshopih"? Ali so trendi...

Kaj bo “in” to jesen in zimo

Kaj bo “in” to jesen in zimo

Poletje se poslavlja in leto se počasi nagiba h koncu. Kmalu bomo toplino sončnih žarkov nadomestili z udobjem dnevnih sob. Naše življenje se...

“No – demo” prenova

“No – demo” prenova

Notranji oblikovalci o tem, kako preoblikovati svoj prostor brez rušenja. Pred pričetkom obnove živite nekaj časa v prostoru, da ga spoznate,...

Pomen in psihologija barv

Pomen in psihologija barv

Choosing colours should not be a gamble. It should be a conscious decision. Colours have a meaning and a function. Verner Panton Barve uporabljamo...

Uživala sem, ideje so kar vrele…

Uživala sem, ideje so kar vrele…

Izzivi sodobnega časa so takšni, da terjajo odgovore na okoljska vprašanja; kam z odpadki, kako odslužene kose pohištva in predmete za dom koristno...