Mornarski stil je nazaj – kako ta brezčasni trend ponovno oživeti

Avg 11, 2021

Kaj je lepšega kot uživanje ob morju? Po letu 1980 je ponovno postalo priljubljeno dekoriranje naših domov v navtičnem stilu. V stilu, ki je vedno privlačen, svež in eleganten. V naravnih barvah in teksturah nam pričara oddaljene obale, počitnice..  

Navtični stil opredeljujejo naravne barve povezane z oceanom, nevtralni toni kamenja in peska ter celotna paleta modrih odtenkov. Ker trajnostno življenje postaja naša prednostna naloga, je ta trend ponovno dobil večji pomen. Raste zanimanje za vse naravno, to pa je vplivalo tudi na notranje trende. 

Tokrat se navtični stil vrača v prefinjeni obliki. Ponujamo vam nasvete oblikovalcev, ki so nam pokazali, kako ta tradicionalen trend vnesti v sodobne domove. 

 

nautični dekor

Uporabite črte 

Črte so prva stvar, ki jo povezujemo s tem brezčasnim trendom. Uporabite različne črte, ne bodite monotoni, tako se izognete klišejskemu izgledu. 

Izberite primerne dodatke in vzorce 

Očitni klasični navtični okraski kot so sidra, školjke, valovi so zgodovina. Nadomestite jih z detajli, ki prekrito spominjajo na njih. Modro – bela spalnica, omarice z ukrivljenimi robovi, ki spominjajo na morske valove, …  

Tapete z morsko tematiko 

Pri opremljanju vašega doma nikar ne pozabite na stene. Izberite tapete z morsko dekoracijo pa vendar ne pozabite, da je prefinjenost ključ do uspeha. V otroški sobi ali spalnici pa ste lahko bolj drzni.  

Bela, modra in rdeča barva 

Bela barva daje prostoru svetel in zračen videz, modra poskrbi za svežino, rdeča barva pa prostoru doda toploto. Vse pa so značilne za navtični stil.  

Posebnost pri tokratnem vračanju trenda predstavljata koralna in turkizna barva. Lepota koralnih grebenov in živahnost koralne barve bo v nas takoj zbudila občutek lepote morja. Kombinirajte jo s turkizno modro in ne boste zgrešili.  

3 dva plava stola 4

Navtični stil je zaradi svoje preprostosti zelo vsestranski, zato se prilagaja v katerokoli notranjost. Pričarajte si lahkotnost morja, vetra v laseh in poletne sproščenosti tudi v vašem domu.

Od kolaža idej do barvne palete

Od kolaža idej do barvne palete

7 nasvetov notranjih oblikovalcev, kako prenoviti spalnico     Pri prenovi stanovanja vsak prostor potrebuje premislek in izbiro stila....