Enostavna prenova predalnikov

Mar 14, 2022

Končno ste zbrali pogum, da sami v vaš dom vnesete nekaj sprememb. Se morda poigravate z idejo, da bi prebarvali kakšen kos pohištva?

In ker barvanje ni edini način, kako popestriti svoje pohištvo, ob tej priložnosti ne pozabite na domiselne dodatke kot so nalepke, tapete, ročaji..

Pripravite se na ustvarjanje prijetnega okolja, o katerem ste že od nekdaj sanjali, začnite s preprosto preobrazbo predalnika.

 

Preden začnete z delom, si preberite nekaj koristnih nasvetov.

Enostavna prenova predalnika1
  1. Korak

Dobro je biti organiziran in imeti vse pri roki. Pripravite si ves potreben material. Leseno polnilo, čopič, valjček, izvijač, nož, brusni papir, temeljni premaz, sveder, barvo.

  1. Korak

Preglejte pohištvo, odstranite police, predale. Vse vdolbine, praske pazljivo »prekitajte«. To bo preprečilo nastanek zračnih mehurčkov. Ko se kit dobro posuši, z ne preostrim brusnim papirjem nežno in natančno prebrusite. Bodite pozorni tudi na kote in ostanke brušenja natančno odstranite.

  1. Korak

Nanesite temeljni premaz. Bodite potrpežljivi in ne hitite, saj se premaz po navadi kar dolgo suši. Nato lahko začnete z barvanjem. Za prvi nanos barve lahko uporabite valjček, pri drugem pa je potrebno biti natančen, zato raje uporabite čopič.

  1. Korak

Medtem, ko se barva suši, razmišljajte o dodatkih. Izbira ročajev je ogromna. Izmerite, zvrtajte ustrezne luknje in jih privijte.

  1. Korak

Ponovno vstavite police ali predale. Če želite zaščititi oblačila in hkrati dodati kanček nepričakovanega sloga, vstavite v predale podlogo, kot recimo poseben okrasni papir. Najboljši del? Izberete lahko odišavljenega – tako bodo vaša oblačila vedno lepo dišala. 

Enostavna prenova predalnika2
Od kolaža idej do barvne palete

Od kolaža idej do barvne palete

7 nasvetov notranjih oblikovalcev, kako prenoviti spalnico     Pri prenovi stanovanja vsak prostor potrebuje premislek in izbiro stila....

Nočna omarica ni samo kos pohištva

Nočna omarica ni samo kos pohištva

V spalnicah se sproščamo in si dnevno polnimo našo energijo. Poleg kvalitete postelje predstavlja tudi izbira nočne omarice pomemben del. Pri sami...